Helme rõhutas, et ta ei jumalda Stalinit, vaid peab teda üheks äärmiselt jubedaks mõrtsukaks, kuid nõustub sellegipoolest viimase juhtmõttega.

Selle all peab ta silmas kohtunike, suursaadikute ja sõjaväelaste ametisse nimetamist. „See on üks presidendi töövaldkondi. Ja siin tuleb üle vaadata, kas need inimesed sellises kriitilises olukorras, nagu praegu oleme, on sobivad ametisse nimetamiseks. Kas nad on seotud mingite erakondadega ning kallutavad kuidagi Eesti poliitikamaastikku,“ sõnas Helme.

Helme sõnul näeme praegu, kuidas maailm muutub ja „hea ilma aeg saab lihtsalt otsa“. „Eesti ei saa sinna midagi teha. Võime küll hädaldada, aga kätt vahele panna ei saa. Seetõttu on oluline, et Eestit juhiks inimene kes ei oleks pehmo ja mina ei ole pehmo,“ sõnas EKRE esimees.

Küsimusele, kes praegu teadaolevatest kandidaatidest on pehmo, Helme vastata aga ei soovinud. „Aga mina olen kõige kindlama selgrooga inimene,“ märkis ta.

Ühtlasi lubab ta presidendiks saades selgelt paika panna ka moraalsed standardid, millele vastavalt ta kavatseb oma presidentuuri veeta. „Rahvas ootab, et president oleks majakas, oleks lipp,“ lausus Helme.

Vaata videost, milliseks hindab Helme oma võimalusi presidendiks saada!