Reps ütles, et näeb sisejulgeolekus kolme väga tõsist teemat - politsei ja päästeameti ressursid, 2. ja 3. põlvkonna immigrandid ja äärmusluse võimalus.

"Tunnetame üle Eestimaa, et me oleme pannud liiga vähe sisejulgeolekusse. Meil on inimesi ja raha liiga vähe politseis, päästes ja julgeolekusasutustes, inimeste turvatunne on esmajoones seotud sisejulgeolekuga," ütles Reps.

"Inimeste arusaam riigist on see, et mulle tagatakse pääste, politsei ja esmatasandi arstiabi ja kui ta neid teenuseid, turvatunde tundeid ei saa, siis ta ütleb, et milleks mulle seda riiki vaja on," lisas ta.

"Teine, mida ei tohi alahinnata Eestis, on see, millega Euroopa on väga tõsiselt silmitsi, on teine ja kolmas põlvkond neid inimesi, kes ei ole sünnilt põlisrahvaga seotud, Euroopas nimetatakse neid immigrantideks, Eestis ütleme, et see on venekeelne kogukond ja aga täna on meil siin juba teine ja kolmas põlvkond, kellele ei saa enam öelda, et te tulite siia paremat elu otsima, nemad on siin sündinud, nemad on siin koolis käinud ja on tihti saanud eestikeelse hariduse ja nende ootused ühiskonnale on teised."

Reps avaldas lootust, et me ei pea ootama põlemapandud autosid nagu Pariisis, et saada aru, et need inimesed ei ole rahul.

Kolmanda sisejulgeolekuprobleemina rääkis Reps äärmuslusest. "Me ei tohi lasta, et pahameel ühiskonnas läheb vägivaldseks, see on väga tõsine teema," sõnas ta.