Põhja-Eesti pommigrupi juhataja Raido Taalmann kiitis mürsu leidnud meest, et too tegi õigesti, kui teatas leiust koheselt päästeametit ja ei hakanud lõhkekeha iseseisvalt ära transportima.

Videos nähtub, et mürsk tõmmati välja sütiku poolega mööda betooni lohistades.

Taalmann soovitab aga mürsu leidmise korral koheselt selle ohtlikkuse tuvastamisel jätta lõhkekeha sinna samasse, kust ese leitud ja hädaabi numbrile helistades koheselt välja kutsuda demineerijad.

Päästeameti pressiesindaja Annika Koppeli sõnul tasub iga kahtluse korral just päästekeskust teavitada. Ka siis, kui demineerijate kohale saabudes selgub, et tegu ei ole ikkagi ohtlikku esemega, ei hakka keegi hiljem teavitajaga kurjustama.

Koppeli sõnul reageerivad päästekeskuse demineerijad eelkõige väljakutsetele ja plaaniliselt käiakse kontrollimas vaid Männikul, kuhu on teadaolevalt maetud mitmeid lõhkekehasid. Tuukritega kontrollib lõhkekehasid eelkõige merevägi.

Taalmanni sõnul teevad päästeameti demineerimiskeskus ja kaitsevägi koos mereväega nii maismaal kui merel leitud lõhkekehade osas väga tihedalt koostööd.