Samuti tõusevad vajaduspõhise peretoetuse summad 45 euroni perele, kus kasvab üks laps, ja 90 euroni perele, kus kasvab vähemalt kaks last, teatas sotsiaalministeerium.

Toimetulekutoetuste arvestamisel on lapsed võrdsed pere esimese liikmega. See tähendab, et kui pere taotleb toimetulekutoetust, võrdsustatakse selle arvestamisel lapsed pere esimese liikmega ehk alaealise lapse toimetulekupiir saab olema 100 protsenti senise 80 protsendi asemel. Eelmisel aastal sai toimetulekutoetust 6100 lastega peret.

Vanemliku hooleta lastele mõeldud toetus kasvab 25 protsenti ning tõuseb praeguselt 191,80 eurolt 240 eurole. Toetust saavad pered, kus kasvav laps on eestkostel või hoolduslepingu alusel. Muudatus puudutab umbes 2000 last.

Puudega vanema toetus

Puudega vanematel, kes kasvatavad last või lapsi, tekib õigus saada puudega vanema toetust ka juhul kui vanemad ei ole abielus.

Puudega vanema toetust makstakse vanemale, kellel on puue ja kes kasvatab last üksi või peredele, kus mõlemad vanemad on puudega. Igakuise toetuse suurus on 19,18 eurot iga peres kasvava lapse kohta.