"1990ndate aastate alguses tõi abikaasa mulle koju kotitäie Maratist saadud kangajääke. Minul lõid muidugi kohe silmad särama - nii palju ilusaid kirjuid tükke ja õmblesin nendest oma lastele dressid! Ja hakkasime siis mõtlema, et miks neid mitte rohkem teha! Võtsime Maratiga ühendust ja nii nagu tollel ajal kombeks oli, kaup käis kauba vastu ja lahustuva kohvi purgi eest saime kotitäie jääke ja nii me neid sealt siis välja lõikasime!" rääkis Meeli Leeman astutatud firma ning dresside alguse saamise loo.

Esimest dressipaari hoidis oma käes aga Leemani ämm - ligi 25 aastat hoidis ta neid teistele teadmata oma kapis alles. Tollel hetkel Meeli Leeman ise ei mõistnud nende dresside väärtust, kuid nüüd on ämmale tänulik! Hea lugeja, ehk on ka sinul midagi sellist oma kapis alles?!


Kutsume kõiki osalema ajaloopärandi talletamisel! Eesti Ajaloomuuseum avab Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks Maarjamäe lossis suurnäituse „Minu vaba riik".

Seoses näituse ettevalmistusega kutsume koostöös Eesti Päevalehe ja Delfiga kõiki meenutama lähiminevikku ja osalema kogumiskampaanias, et leida kõnekaid esemeid ja lugusid 1980. aastatest ja 1990. aastate algusest.

Eesti Ajaloomuuseum palub abi nii näituse kui muuseumikogu täiendamiseks peamiselt kahes valdkonnas: toona defitsiitsed argielus kasutatud esemed ning kõik see, mis on seotud eraettevõtlusega.

Kogumisaktsiooni käigus kogutud materjal jõuab Eesti Ajaloomuuseumisse ning kõige põnevamaid esemeid saab näha juba aastal 2018 Maarjamäe lossis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva näitusel „Minu vaba riik".

NB! Kõikide annetajate vahel läheb loosi KOLM ajakirja „IMELINE AJALUGU" 6-kuu tellimust ja KUUS tasuta perepääset Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoonesse.

KOGUMISKAMPAANIA KESTAB AUGUSTI LÕPUNI!

Esemete kohta ootame infot aadressil:
Krista Sarv (teadusdirektor)
krista.sarv@ajaloomuuseum.ee
Tel: 6968 695

Fotod, videod ja meenutused on oodatud ka aadressidele meenutus@delfi.ee ning huvitavamatest lugudest ja pildimaterjalist avaldatakse lood.