"Ma ei ütleks, et keegi teda kaitses või toetas nii väga. Pigem toimivad kuritegelikus maailmas selgelt pragmaatilised suhted ja otsustatakse asju suhteliselt ratsionaalselt. See et Haron Dikajev ja Assar Paulus vangistuses viibivad, ilmselt sellele sündmusele väga kaasa ei aidanud," ütles Aas Delfile.

Vaata videost, mida Tarankovi surm keskkriminaalpolitsei juhi hinnangul kaasa toob ja mida see praeguse olukorra kohta ütleb!

Krista Aas sõnas, et mõjujõudu omava inimese kadumise järel on ikka tõenäoliselt oodata muutusi ja arenguid ning keskkriminaalpolitsei näeb ka võimalikke suundi, kuid kas ja mis tegelikult juhtuma hakkab, näitab aeg.

Verised arveteklaarimised on Eesti organiseeritud kuritegevuses pigem ajalukku jäänud. Tarankovi tapmine oli aga vastupidiselt viimase aja tavale kõike muud kui varjatud. Kas tegu on uue trendiga? Aas kinnitab, et üheksakümnendad ei ole tagasi.

„Ma ei usu, et see tähendab üheksakümnendate tagasitulekut. Maailm on nii palju muutunud ja ka kurjategijate mõtteviis ja nende kasutuses olevad võimalused on niivõrd muutunud, et selleks ilmselt ei ole väga palju vajadust. Aga tuleb arvestada sellega, et kui inimene juba annab oma näpu organiseeritud kuritegevusele ja oled seal maailmas tegev, siis see võib ühel päeval niimoodi lõppeda, nagu Nikolai Tarankovi puhul. See ei ole midagi, mis on omane vaid Eestile või üheksakümnendatele, see on organiseeritud kuritegevuse olemuslik osa, et seal klaaritakse arveid ka vägivaldselt. Aga see ei tähenda, et meil siin Eestis tänaval seaduskuulekas kodanik peaks ennast ohustatuna tundma. Kindlasti ei ole üheksakümnendad tagasi.“

Kõige värskem info sellest, kes Eesti kuritegelikul maastikul tegutseb, on kurjategijate endi kõrval Aasa hinnangul just keskkriminaalpolitseil. Kindlasti on teisigi, kes valdavad teemat ja teavad, kuidas organiseeritud kuritegevus toimib, kuid maailm muutub ja seetõttu peab ta asjakohaseima info haldajaks keskkriminaalpolitseid.