Silver Meikari sõnul on Lausingu artikli puhul oluline see, et erakonnas kasutusel olnud skeemi kirjeldas inimene, kes mitte pelgalt ei saanud raha erakonna kassasse viimiseks, vaid tema ülesanne oli leida ka teisi, kes seda teeksid. Seega on tema teadmised protsessist oluliselt suuremad.

Rääkides oma kogemustest Reformierakonna rahastamisskandaali järel, leidis Meikar, et kõige ebameeldivamad on isiklikud rünnakud - kui erakond või endised sõbrad-kolleegid hakkavad sildistama asjadega, mis ei vasta tõele või on kontekstist välja rebitud.

Samas on sõnumitooja ründamine Meikari hinnangul tavaline taktika, mida võib näha kõikide säärasesse skandaali sattunud erakondade puhul ja sellega püütakse teemat hävitada. Sellisel juhul on küsimus selles, kuidas reageerib avalikkus ja meedia. Kas keskendutakse sõnumitooja isikule ning uuritakse tema minevikku, positsiooni ja motivatsiooni? Või püütakse leida skeemile kinnitust ning uuritakse, kes selles veel osalesid.

Meikari sõnul oleks Keskerakonna võit see, kui keskendutaks Tarmo Lausingu isikule ning kaotus see, kui keskendutaks teemale.

Seda, mida arvab Silver Meikar peaminister Andrus Ansipi kommentaarist Keskerakonna rahastamisskandaali kohta, näeb juba videost!

Neljapäevases Eesti Ekspressis rääkis endine keskerakondlane Tarmo Lausing, kuidas partei juhtfiguur andis talle 250 000 krooni sularaha mustas kilekotis, et see annetustena erakonna arvele kanda.