"Minus süvenes tunne, et võib olla tõesti on Kadri toetus suurem, kui tegelikult tundub. Ma ei ürita lähtuda kõhutundest, vaid teadmistest. Et oma seisukohta tõendada või ümber lükata, tegin selle uuringu," sõnas Toom.

Edgar Savisaare tegevuse erakonna esimehena kiitis heaks 81,3 protsenti Keskerakonna toetajatest ning 38,1 protsenti nendest, kes ei ole Keskerakonna poolt hääletajad.

Küsimusele "Kas pooldate, et Kadri Simsonist saab Keskerakonna juht?" vastas jaatavalt 31,3 protsenti küsitletud Keskerakonna toetajatest, kuid nii IRL-i (75,6), Reformierakonna (76,9), Vabaerakonna (76,7) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (74,3 protsenti) toetajad pidasid Keskerakonnale tõhusamaks juhiks pigem Kadri Simsonit kui Edgar Savisaart.

Kohapeal oli ka Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo. "Kui mitte päris vabalangemine, vaid Eesti Keskerakonna taandareng ja minu arvates on see siililegi selge," oli Kalev Kallo seisukoht sellele, mis juhtuks Keskerakonnaga, kui 29. novembril valitakse esimeheks saaks Kadri Simson.

Yana Toom ütles, et kandideerib erakonna esimeheks, kuna toetab Edgar Savisaart. "See, kuidas valimisvõitlus on käinud, on mulle vastukarva. See, kuidas asi algas, ületas minu valuläve." Toom lisas, et üritas Kadri Simsonit veenda, et ta Savisaare vastu ei kandideeriks, et seda pole vaja teha.

Toom lisas, et kui kõik Kadri Simsoni toetajad taandavad oma kandidatuuri, teeb seda ka tema. Toomi sõnul ei peegelda Keskerakonna Narva piirkonna otsust Narva keskerakondlaste arvamust. "Saime kurva tõestuse eile," viitas ta Narva linna võimuladvikus olnud ühtsete seisukohtade puudumisele, mille tõttu 15 keskfraktsiooni saadikut tegid omaette fraktsiooni "Ühtne Narva".

Vahel spekuleeritakse, et kui Simson võidab, siis Toom võib lahkuda Keskerakonnast ja teha oma erakonna. Toom aga välistas selle võimaluse. "Ma ei lahku Keskerakonnast. Kongressid toimuvad iga kahe aasta tagant," rääkis Toom.

Täna tuli uudis sellest, et ERRi tellitud küsitluse kohaselt oli Keskerakonna toetus tõusnud 33 protsendile. Toom nõustus Juhan Kivirähaga, et avatud debatt kahe kandidaadi vahel meeldib valijatele ja see on tõstnud toetust.

Ajavahemikus 27. oktoober kuni 31. oktoober 2015 viis uuringufirma SAAR POLL OÜ läbi üleriigilise küsitluse, kus telefoniintervjuu vormis küsitleti 600 valimisealist (vanus 18+) Eesti elanikku. Intervjuud toimusid eesti ja vene keeles.