Selle info valguses pole imestamisväärne, et täna hommikul pöördus Delfi poole lugeja, kes leiab, et Repinski ei sobi isegi riigikogu liikmeks, rääkimata siis veel ministriks saamisest.

Tänasest ametlik peaministrikandidaat Jüri Ratas ütles pärast presidendiga vestlemist Delfi küsimusele vastates, et tema probleemi ei näe (videos alates 8.37). „Eks riigikogusse valitakse inimesed, kes saavad kandideerida. Punkt üks, tema sai kandideerida kuskil aasta ja kümme kuud tagasi, ja sai ka Eesti inimeste toetuse,” sõnas Ratas.

Samuti on Ratas veendunud, et Repinskil on piisav kogemus ministriameti pidamiseks. „Ma arvan, et ministreid ei pea valima ainult selle pärast, et keegi on väga lähedane sõber või tuttav, vaid vastupidi, tuleb valida inimesi, kes selles valdkonnas omavad teadmisi,” rõhutas Ratas ja viitas, et Repinski on maaelusektoris ettevõtlusega tegelenud, mistõttu tal on ses valdkonnas kogemusi, ja ka riigikogus on Repinski Ratase kinnitusel ennekõike maaeluteemasid tõstatanud.

Keskerakondlased ootasid küll ka välis-, sise- ja justiitsministri kohta, kuid neid erakond ei saanud. Ratas nentis, et soovis, et tulevases valitsuses tunneks kõik osapooled end täisväärtuslikuna, mistõttu jagati kohad võrdselt (see küsimus videos alates 6.53). „Ma ütlen ausalt, et need ametikohad, mis Keskerakonnal hetkeseisuga on, on minu meelest väga vastutusrikkad, nendest sõltuvad Eestimaa järgmised sammud väga palju.”

„Olgu see haridusvaldkond, majandusvaldkond, olgu see maaeluvaldkond või olgu see kogu kohalike omavalitsuste temaatika — need on olnud kogu aeg meie erakonna jaoks, majandus ja haridus, üks põhiteemasid ja täna on, ma arvan, väga pädevad ministrikandidaadid nendele ametikohtadele olemas,” lausus Ratas.

Keskerakonna ministriportfellid on jaotatud järgmiselt:
- Peaminister Jüri Ratas
- Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
- Haridus- ja teadusminister Mailis Reps
- Maaeluminister Martin Repinski
- Regionaalminister Mihhail Korb

SDE ministrid:
- Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
- Kultuuriminister Indrek Saar
- Välisminister Sven Mikser
- Siseminister Andres Anvelt
- Ettevõtlus- ja majandusarengu minister Urve Palo.

IRL saab kaitse-, rahandus-, sotsiaalkaitse-, keskkonna- ja justiitsministri kohad, kuid pole veel nimesid kinnitanud, vaid on lubanud teha seda esmaspäeval.

Delfi andmetel venib IRL-i ministrikandidaatide kokkuleppimine, sest kaitseministri kohta peavad endale jõukohaseks ja sobivaks nii Margus Tsahkna kui ka Marko Mihkelson.

Uues kolmeliikmelises võimuliidus on 56 häält: Keskerakonnal 27, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 15 ja IRL-il 14.