Peaproov algas kella poole üheksa ajal ja kestab keskööni.

Paraadil osalevad üksused rivistuvad Vabaduse platsile homme kell 11.20. Paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves ning paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras. Paraadi rivistab kaitseväe veebel ülemveebel Siim Saliste.

Paraadil osalevad ligi 1100 kaitseväelast, kaitseliitlast ja sisekaitseakadeemia kadetti, samuti liitlaste üksused ja 90 ühikut tehnikat. Kokku osaleb paraadil 35 lippu, 9 kompaniid, 4 patareid, 10 rühma ja 2 orkestrit.

Esindatud on kõik väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused, Balti kaitsekolledž, Vahipataljon, staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus, Kaitseliidu Harju ja Rapla malevad ning Kaitseliidu akadeemiline malevkond. Samuti osalevad paraadil sisekaitseakadeemia kadetid. Esimest korda osaleb paraadil pioneeripataljon koos uute mobiilsete lahingutoetussillasüsteemidega. Muusikat teevad kaitseväe ning politsei- ja piirivalveorkester.

Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraadil osaleb ka Ameerika Ühendriikide Eestis viibiv väekontingent ligi 70 kaitseväelase ja 4 soomustransportööriga. Lisaks ameeriklastele võtab paraadist osa ka Ühendkuningriigi rühmasuurune üksus ning Belgia, Poola, Läti ja Leedu liputoimkonnad.

Plaani kohaselt ja sobiva ilmaga teevad paraadist ülelennu Eesti õhuväe ning politsei- ja piirivalveameti lennuvahendid, Balti riikide õhuruumi turvavad Belgia hävitajad, samuti Poola ja Hispaania hävitajad ning USA maaväe kopterid UH60 Black Hawk ja NATO eelhoiatuse ja õhuruumi juhtimise süsteemi lennuk AWACS E-3.
Pärast paraadmarssi on huvilistel võimalus tutvuda kaitseväe ja meie liitlaste tehnikaga. Tänavu saab lisaks käsitulirelvadele näha 155- ja 122-millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjekahurit ZU-23-2, õhutõrjeraketikompleksi Mistral, tankitõrjesüsteeme MILAN ja Javelin, 120-millimeetrist miinipildujat, soomustransportööre Sisu XA-188 ja Stryker, mobiilset õhuseireradarit Ground Master 403 ning lahinguteenindustoetuse sõidukeid.