23.59 - Ekskavaator ei suuda edasi tõmmata, Appi kutsutakse kaitseväe rasketehnika ning töö jätkub ka öösel.

23.00 - Lennuk oli tõmmatud esialgsest järve kukkumise kohast viiskümmend meetrit kalda poole.

21.17 - Delfi reporter sündmuskohalt teatas, et lennukit on praeguseks õnnestunud nihutada umbes 10-15 meetrit ning tundub, et töö jätkub veel tükk aega.

19.30 - Lennukit asuti kaldale tõmbama. Kasutatakse rasketehnikat ning sündmuspaik on valgustatud. Delfi reporteri sõnul kiireid arenguid siiski oodata pole, sest kõik kulgeb ettevaatlikult ja aeglaselt.

17.30 - Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles Delfile, et hetkel pumbatakse lennukist kütust välja ning kohale on saabumas ka õhusõiduki äravedamiseks vajalik rasketehnika. Kohe, kui pumpamisega ühele poole saadakse, on plaanis ka lennukit vintsima hakata. Päästjad on valmis töötama ka pärast pimeda saabumist, kuid sõltuvalt olukorrast võivad osad päästetööd ka hommikut ootama jääda, sest lennuki asend on praeguseks juba stabiilne.

16.44 - Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles, et Ülemiste järvel hädamaandunud lennuki meeskond on elus kapteni otsuste tulemusel.

16.24 - Lennuõnnetuse uurimise juht Jens Haug ütles Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsil, et täna Ülemiste järve jääle hädamaandumise teinud lennuk on stabiliseeritud ja rohkem vee alla ei vaju.

15.55 - Tallinna Vee Ülemiste veepuhastusjaama ülema Riho Sobi kinnitusel kannab praegu jää lennukit ja kui kütuse väljapumpamine on lõpetatud, on suurem probleem möödas.

15.45 - Esimesena Ülemiste järvel maandunud lennuki juurde jõudnud Tallinna Lennujaama päästeteenistuse ülem Toomas Mardo ütles meediale, et õnnetuspaigale lähenedes oli tunda intensiivset kütuse lõhna, mistõttu võis aimata plahvatuse ohtu.

15.25 - Lennuki tiibade alla on paigaldatud lisatoestus

14.25 - Tallinna Vesi kinnitab, et Ülemiste veepuhastusjaam toimib tavapäraselt, hetkel ei ole vee kvaliteediga probleeme ning usutavasti vee kvaliteediga probleeme ei teki.

14.20 - Täna hommikupoolikul Ülemiste järve jääle hädamaandunud väikelennuki olukord on viimase tunni aja jooksul olnud stabiilne ning jäässe vajumine on peatunud, kinnitas Põhja-Eesti päästekeskus pressiteates.

Päästemeeskonnad tegelevad lennuki lõpliku stabiliseerimisega – lennuki kerele ja tiibade alla on paigaldatud lisatoetus.

Osaliselt laialivalgunud kütust korjatakse kokku absorbendiga, samuti on kütuse kogumiseks lennuki tiibade alla paigutatud kogumisvannid.

14.00 - Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul on lennuki nina poole kabiini ulatuses läbi jää vajunud, kuid see juhtus üsna varsti pärast hädamaandumist. Viimaste tundide jooksul lennuk enam vajunud ei ole.

Päästjad püüavad lennuki läbi jää vajumist takistada ja selget vett veel kuskil näha ei ole.

"Esimeses tähtsuse järjekorras on inimesed, teine prioriteet on kütuseleke. Kui sellega on korras, siis järgmine on lennuki stabiliseerimine - et ta mingil juhul rohkem ei vajuks. Sellega praegu tegeletaksegi. Kui see on täiesti kindel, siis saab hakata lennuki äravedamist planeerima," selgitas Raava.

Kell 13.30 - Kohal viibiva Delfi reporteri sõnul toimub lennuki juures aktiivne tegutsmine lattide ja köitega. Lennuki ümber tiirleb helikopter, ilmselt päästetööde turvamiseks.

Kohale tulnud pinnaltpäästjad on tegutsemisvalmis ja täisvarustuses.

Kell 13.05 - Tartu maanteel on kinni ka üks rida liiklust, sest autojuhid on peatunud, et lennukist pilti teha.

Kell 11.05 - “Kiirabiarstid vaatavad kuus inimest läbi ja tõenäoliselt viiakse nad lennujaama sooja. Meie välijuht juhib seal tööd,” ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas Delfile.

Tema sõnul pole veel täiesti kindel, et lennuki läheduses või seal sees ei või olla rohkem inimesi. “Päästjad töötavad sündmuskohal.”

Kell 11.00 - “Lennuk on maandunud jääle, tal on rattad väljas, jää kannab. Kümmekond inimest on lennukist välja tulnud ja läinud 30 meetri kaugusele lennukist,” rääkis kohal viibiv Delfi reporter.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles, et lennukist lekib kütust, kuid lekke ulatus pole teada.

Lennuki piloot toimetati mootorsaaniga kiirabiautosse, kuid ta kõndis Algul ei saanud päästjad lennukile ligi, sest, sest järve ümbritseva aia värav oli lumine ja kinni. Kaks ekskavaatorit kaevasid tee lahti.

Majandus- ja kommunikatsioonimisteeriumi kinnitusel on tegu AN-26 transpordilennukiga. Lennuk tuli esialgsetel andmetel Soomest, enne hädamaandumist andis ta teada prbleemidest telikuga.

Kell 10.21 - Häirekeskus sai väljakutse sisuga: Ülemiste järve kukkus lennuk.