Õismäe tee 9 asuva kortermaja räästaaluseid palistasid veel umbes nädala eest pääsukeste pesad, ent seejärel betoneeriti räästaalune ära nii, et linnupojad jäid betooni taha lõksu ja nende vanemad käisid seal maja juures meeleheitlikult oma järeltulijatega kontakti otsimas, aga ei pääsenud enam neile ligi.

Tõenäoliselt olekski kõik need linnud sinna majja ära surnud, aga üks majaelanik ei olnud nende hukkumisega nõus ja kutsus Delfi lindude saatusest kirjutama.

Linnupoegade saatus liigutas inimesi, lindude päästmiseks tehti petitsioon ja inimesed ka helistasid maja kinnisvarahaldur Anne Nuudele ja väljendasid teravas toonis oma raevu lindude kinnimüürimise üle.

Täna hommikul olid kraanad kohal ja hakati otsima veel ellujäänud linde. Tuulutusavad tehti lahti ning 18 lõksujäänud piiritajat päästeti. Kolm lindu olid vangistuses surnud.

Lindude päästmiseks allkirjade kogumise algatanud Mariann Kaasik kirjeldas oma blogis nii lindude päästmist kui ka ühe pealtnägija kirjeldust lindude pääsemisest. "Inspektor kirjeldas hommikust elamust, kus esimeste võrede maha võtmisel lendas välja poeg, keda väljas ootasid ema ja isa…Ja kuidas nad siis koos sealt ära lendasid: )"

Maja kinnisvarahaldur Anne Nuude ütles Delfile, et hommikul pesade avamist alustanud töömeeste ning kraana tellis ta kohale omal initsiatiivil.

Vaata videost Delfi eilset kohtumist majaelanikega ning piiritajate meeleheitlikku tiirutamist maja ümber!

Jaga
Kommentaarid