Aasta hiljem panid võlausaldajad kiriku enampakkumisel müüki ning 2016. aasta juunikuus ostis riik koos Eesti Evangeelse Luterliku Kirikuga (EELK) Narva Aleksandri kiriku pankrotipesast välja.

Projektiga "Aleksandri hääl" astuti suur samm edasi ning Aleksandri kiriku saal avati taas inimestele. Saalist eemaldati varisemisoht, seda täiendati nüüdisaegse tipptehnikaga ning avatakse installatsioon "Taevas Narva kohal". Installatsioon kuvatakse otse kiriku võlvidele ning inimesed saavad seda jälgida spetsiaalselt selleks kohandatud toolidest, suunates pilgu veerandtunniks üles, kus taaselustub Narva värvikas ajalugu. Taasavatud kirikuruumis hakkavad aga toimuma muusikute ja lauljate kontserdid – tippteosed ja esinejad tulevad Eestist ning piiri tagant.

Narva Aleksandri kiriku taasavamist tähistatakse nelja kontserdiga 13.-16. novembrini, kus esinevad Moskva Novaja Opera sopran Natalia Kreslina, The Pocket Symphony of Sankt Petersburg, kammerkoor Collegium Musicale, pianist Kalle Randalu ning Eesti Rahvusmeeskoor ja Eesti Politsei ja Piirivalve Puhkpilliorkester.

Narva Aleksandri Kirik on juba teine hoone Narvas, mis saab uue hingamise kultuuri võõrustajana. Legendaarne Kreenholmi manufaktuur on end viimase aasta jooksul tõestanud ideaalse kontserdipaigana. Sama helge saatus ootab ees ka Aleksandri kirikut, kus omal ajal pidasid jumalateenistust justnimelt Kreenholmi luterlastest töölised.