Mailis Reps ei uskunud enne juhatuse kogunemist, et presidendivalimistel juhtunu ja tema tagant kadunud hääled täna arutlusele tulevad, sest juhatusel on tema sõnul arutada 11 muud punkti.

Küsimuse peale, mida öelda selle kohta, et Edgar Savisaar tema võimalused rikkus, vastas Reps: "Ju tal oli siis arvamus, et ta teeb ajalugu."

11 päevakorrapunkti seas on tema sõnul rahaasjad, peasekretäri teema ja kongress, mis peaks toimuma nii ruttu, kui võimalik. Reps ütles, et garantiikirjade osas ei ole põhimõtteliselt uut infot tulnud.

Koosolekule pisut hilinedes jõudnud Heimar Lenk ütles tulles ajakirjanikele: "Keskerakonnas on alanud putš!"

Lenk ütles veel, et koosolekul on läinud juba kisklemiseks, läbi on arutatud üks päevakorrapunkt - garantiikirjad. Selle kohta tema sõnul uut infot ei olnud ja teema loeti tänaseks lõpetatuks. Ta ütles, et erakonda üritatakse üle võtta ja et Edgar Savisaar ei tulnud juhatuse koosolekule kohale.

Lenk ei uskunud, et Mailis Repsi jaoks läksid eile valimiskogus kaduma Savisaare toetajate hääled, sest "ühelgi koosolekul pole Savisaar öelnud, et ärge toetage Repsi." Ta väitis, et hääled jäid tulemata Simsoni leerist ja seda kadeduse pärast.'

Kui koosolek oli juba üle tunni aja kestnud, tuli välja peasekretär Oudekki Loone, kes ütles emotsionaalselt, et peab jalutama minema. Tema sõnul on erakonnas tänasest päevast rahu läbi, kaks poolt on selgelt vastasseisus.