Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf avas täna Rannamäe teel survepesuri kraani ja tänavapuhastusmasinate kolonn liikus erinevaid marsruute pidi kesklinna tänavaid pesema. Kevadpuhastuse raames teostatakse puhastuspiirkonna sõiduteedelt, kõnniteedelt, jalgratta- ja jalgteedelt, parklatest, treppidelt, äärekividelt, teeäärsetelt plaatidelt, eraldusribadelt, piirete alustelt, postide ümbrustest, ühissõidukite peatustest, sildadelt, viaduktidelt ning haljasaladelt talviste puistematerjalide, pühkmete ja muu prahi kokkukogumine ning äravedu. Kui talvepraht on kokku kogutud ja ära veetud, pestakse teed, tänavad, sillad, viaduktid jms survepesuga puhtaks.

Tänavate talvesaastast puhtaks pesemisele tuleb pesuritel teha viis kuni kuus koristusringi ja lõplikult saab tolmu kinni peale muru tärkamist linna haljasaladel. Lepingust tulenevalt peab kevadpuhastus olema lõpetatud hiljemalt 30. aprilliks. Edaspidi jätkatakse regulaarset tänavate puhastamist vastavalt sõlmitud lepingutele.

Tallinna tänavate puhastamist talvisest puistematerjalist alustati sel aastal juba 20. veebruaril. Tallinna Kommunaalameti lepingupartnerid on sõidu- ja kergliiklusteedelt kokku kogunud 3340 tonni pühkmeid ja 215 tonni olmejäätmeid. Tänavate pesemiseks on kasutatud alates märtsi lõpust 5580 m3 vett. Puhastustöid teostab keskmiselt 36 tänavapuhastusmehhanismi ning lisaks mehhanismidele on väljas 26 käsitööbrigaadi kokku 72 heakorra töötajaga, kes teostavad ohutussaarte, ülekäikude ja teemaa haljasalade koristust.