Uued valitsuse ministrid, riigihalduse minister Janek Mäggi ja tervise- ja tööhoiu minister Riina Sikkut, andsid täna kell 14 riigikogu ees oma ametivande.

Ametivanne kõlas järgmiselt: "Austatud riigikogu esimees, austatud riigikogu, lugupeetud peaminister, ausudes täita vabariigi valituse kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti põhiseaduslikule korrale ja pühendada oma jõu, Eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,".

Vabaerakonna fraktsiooni liikmed edastasid vahetult pärast ametivandeid Janek Mäggile arupärimise, milles soovitakse teada saada, millega põhjendab ettevõtluse taustaga minister paljudes kohalikes omavalitsustes aset leidnud omavalitsusjuhtide palgatõusu.

„Tervitan neid meeskonda, kelle eesmärk on muuta Eesti ühiskonda sidusamaks, võrdsemaks ja jätkusuutlikumaks. Olen kindel, et ameteid vastu võttes oli Riina Sikkutil ja Janek Mäggil sisemine veendumus ning tahe anda tõsine panus Eesti ühiskonna edendamisse,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut töötas alates 2017. aasta algusest riigikantselei strateegiabüroo sotsiaal- ja tervisepoliitika nõunikuna. Aastatel 2011–2017 oli Sikkut Poliitikauuringute Keskuse Praxis tervisepoliitika programmi analüütik ja programmijuht aastatel 2012-2013. Praxises töötas Sikkut ka varemalt uurimisassistendina 2003.-2004. ja 2005. aastal. Lisaks on ta töötanud Swedbankis ning rahandusministeeriumis.

Riigihalduse minister Janek Mäggi on 2000. aastal asutatud suhtekorraldusfirma Powerhouse asutaja ning oli seni ka selle juhataja. Aastatel 1997-2000 töötas Mäggi Ühispanga (hilisema SEB Panga) asepresidendina. Muu hulgas on ta juhtinud ETV-s majandussaadet „Miljon senti“ ning töötanud ajakirjanikuna ajalehe „Äripäev“ toimetuses. Alates 2015. aastast on Mäggi Eesti Kunstiakadeemia kuratooriumi aseesimees. Janek Mäggi on 2014. aastal asutatud SA Hille Tänavsuu Vähiravifondi „Kingitud Elu“ üks kaasasutajatest. Alates 2005. aastast on ta Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees.