"See siin 18ndal selle pilliga siinsamas Olevistes mängisin ja kui seejärel see pill varastati, siis see tunne on võrreldav sellega, kui ma 35 aastat tagasi oma tütart saatsin viimsele teekonnale," ütleb Kaasik mõtlikult. "Pill muutub perekonnaliikmeks."

Tšello tunneb ära omapärase paranduse järgi

Hinnaline pill läks kaduma õige õnnetult - pärast kirikukontserti toetas mees kohvrisse pandud pilli vaid korraks vastu Oleviste hoovi aeda, et viia see kohe edasi paar meetrit eemal asuvasse autosse. Need mõned hetked olid aga piisavad, et Oleviste hoovist möödajalutanud veidi räsitud olemusega mees haaras pilli ja kadus. Turvakaamerad said mehe kujutise peale, ent tuvastada pole meest tänaseni õnnestunud.

Eesti Ekspress  kirjutas Eestis ainulaadsest vargusest eelmisel nädalal pikemalt. Siis tšello omanik Allar Kaasik veel oma nimega artiklis esineda ei tahtnud – nüüd aga ta tunneb, et ehk on laialdasem info levik just see, mis võib ta kadunud pilli tagasi tuua ning seetõttu annab ta Reutersile ja Delfile pikema intervjuu. Millised on tšello erilised tundemärgid, mille järgi võib pilli teiste hulgast ära tunda? Vaata videost!

Politsei ootab vihjeid kadunud pilli kohta telefonil 110.