"Ma olen tegelikult korduvalt juba öelnud, mis mul selle asja kohta öelda. Ainus, mis muutunud, on see, et olen ohustamas Keskerakonna linnavalitsust Tallinnas ja vastavalt sellele Keskerakonna sõbrad teevad samme, mis nende arvates võiksid seda takistada. Aga mulle tundub, et see on järjekordne valearvestus," kommenteeris ta.

"Mind ju ei kuulutatud tagaotsitavaks, lihtsalt venelastel õnnestus sokutada Interpoli kodulehele nende tagaotsimisorder, mis on ju kaks aastat vana. Eks siis esmaspäeval, kui Interpoli juhtkond tuleb Kolumbiast konverentsilt tagasi, siis Eesti Vabariik protesteerib, mina protesteerin ja kõik läheb jälle vanaviisi edasi nagu viimased kolm aastat."

Kross ei osanud selgitada, kuidas õnnestus tema versiooni järgi Venemaal Interpoli kodulehele kuulutus saada.

"Ma täpselt ei tea, ma ei ole Interpoli töötaja. Ma olen aru saanud, et riigid saavad viimase korra järgi oma taotlusi ise üles panna. Kuidas see täpselt käib, soovitan küsida Interpolist, kui keegi vastu võtab."

Kross lubas jätkata kampaaniat plaanitud moel. "Kõigepealt tahaks veel teha kampaania, kuni keskööni on see lubatud. Esmaspäeval tegeleme Interpoliga.
Olen täiesti kindel, et järgmisel nädalal jätkub normaalne elu ja Tallinnas märksa normaalsem kui seni," rääkis ta.

Ta juhtis tähelepanu, et Tallinna võimuküsimus pole ainult kohalik küsimus. "See on riiklikult tähtis. Nüüd tuleb välja, et ilmselt on see paljude jaoks ka rahvusvaheliselt tähtis. On jõude meie naabruses, kes soovivad praeguse linnavõimu jätkumist."

Tema erakonnakaaslasest siseminister Ken-Marti Vaher viitas, et määrus tekkis Interpoli lehele hetkel, kus organisatsiooni tippametnikud rahvusvahelisel konverentsil Kolumbias.

"Vene Föderatsioon on selgelt oma taotluse esitanud, soovib oma nõiajahti jätkata. Nüüd me näeme seda 48 tundi enne suveräänse Euroopa riigi kohalikke valimisi. On selge, et suure mõjuka riigina on tal võimalus selleks. Meie jaoks on see poliitiline protsess. Seda on öelnud välja Eesti kriminaalasutused, prokuratuur," teatas Vaher.