“Kohus otsustab, kas inimene on süüdi või mitte. Eestis kehtib süütuse presumptsioon, seni kuni otsust pole, pole ka formaalset alust inimese erakonnast väljaarvamiseks,” ütles peaminister tänasel valitsuse pressikonverentsil. Vaata videost!

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri kinnitusel ei tuvastanud ta ministeeriumis töötanud Tsahkna käitumises midagi eriskummalist. “Inimene tegi oma tööd, sai hiljuti isaks, võttis seoses sellega puhkust,” sõnas Pevkur.

Pevkur selgitas, et ta on Tsahkna kinnipidamise teemal rääkinud kaitsepolitsei juhiga, kes tutvustas talle olukorda, kuid teemat lähemalt kommenteerida ei ole tal õigust. “Prokuratuur kommenteerib asja sisu,” lisas ta.

Sotsiaalminister märkis, et on Tsahkna tegi avalduse töösuhte peatamiseks esialgu vähemalt kuueks kuuks. Vaata videost!

Riigiprokuratuur teatas teisipäeval, et menetleb koos kapoga kriminaalasja, mille raames teostati läbiotsimine sotsiaalministeeriumis ning esitati kuriteokahtlustus sotsiaalministeeriumi nõunikule, endisele Tallinna abilinnapeale Anders Tsahknale.

Reformierakonda kuuluvat Tsahknat kahtlustatakse mõjuvõimuga kauplemises, mis seisneb vara ja muu soodustuste lubamisega nõustumises vastutasuna selle eest, et sotsiaalministeeriumi nõunikuna kasutas ta ebaseaduslikult oma tegelikku ja eeldatavat mõju eesmärgiga saavutada ametiisikutelt soodsaid otsuseid soodustuse andja ja kolmanda isiku huvides.