"Ma ei taha öelda mitte ainult seda, et kunstiharidusel peab olema oma kodu, vaid et EKA-l peab olema kodu ning niisugune kodu, nagu kõigil siin Eestis vastavalt meie unistustele, ootustele ja võimalustele on. See ongi selle asja juures kõige keerulisem, et need ootused ja lootused viiakse vastavusse tegeliku eluga," ütles minister.

"Väljendagu neid (ootusi - R.V.) siis ametimehed, oma põhiseaduslike õiguste eest seisvad naabrid, üliõpilased plakatitega, ambitsioonikad professorid või kes iganes. Mina küll ei usu, et ootuste ja tegelikkuse tasakaalu leidmine peaks EKA-le või kunstiharitlaskonnale üle jõu käima ning omalt poolt olen valmis sellele kaasa aitama," lõpetas Aaaviksoo oma ettekande.

Haridusministri sõnul on kuidagi nii läinud, et avalikus ruumis on palju monolooge aga dialoogi ei ole. "Kus midagi valesti läinud on ja miks, ei oska öelda," rääkis Aaviksoo.

2. ja 3. veebruaril toimub Tallinnas, Eesti Kunstiakadeemias kunstihariduskonverents "Avalikud ootused". Konverentsi eesmärgiks on käsitleda kunsti, kõrghariduse ja ühiskonna vahelisi suhteid läbi ettekannete ning töötubade kunstikõrghariduse ja -õpetajahariduse teemadel.

Lisaks külalisesinejatele Taani, Leedu, Soome, Eesti ja Sloveenia ülikoolidest võtavad sõna Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning sõnavõtte modereerib vabade kunstide dekaan Andres Tali.