Kahte illuminaatorit ning põrandaid puudutavad tormikahjustused reisilaeval Victoria I planeeritakse likvideerida homseks, kuuendaks detsembriks vastavalt klassiühingu Bureau Veritas poolt antud juhistele. Täiendavalt demonteerib ettevõte laevalt ja selle sõsarlaevalt Romantika vööriradari konstruktsiooni, et vältida olukorra võimalikku kordumist. Üldine radarisüsteem dubleerib vööriradari fuktsioone, seega ei mõjuta see laevade navigatsioonivõimekust.

Kui klassiühing ja veeteede ametite esindajad kinnitavad teostatud parandustööde vastavuse nõuetele, teeb laev järgmisel väljumise homme, 6. detsembri õhtul kell 18 vastavalt tavapärasele graafikule. Kahjustada saanud illuminaatorid suletakse keevitatud terasplaatidega kuni paigaldatakse uued klaasaknad. Veekahjustusi saanud põrandad puhastatakse ja kuivatatakse.

Juhtumi käigus sai viga meeskonnaliige, kes töötas illuminaatorite ajutise sulgemisega. Laeva meediku sõnul võib tegemist olla põrutusega, kuid mees viidi täiendavateks uuringuteks haiglasse. Tallink ja Victoria I laevapere soovivad talle kiiret taastumist.

Ettevõte vabandab kõikide reisijate ees, kellele antud juhtum ebamugavusi ja muret põhjustas. Klienditeenindajad võtavad otse ühendust reisijatega, kellel on piletid juhtumist puudutatud reisidele, pakkudes erinevaid lahendusi, k.a. rahatagastust. Ettevõte pöörab tähelepanu ka laevapere heaolule, kes tegelesid reisijate heaolu tagamisega terve reisi vältel.

Seoses juhtunuga jääb ära täna, 5. detsembri õhtune väljumine Stockholmist Tallinnasse.

4. detsembri öösel, kella 23 paiku lõid lained Tallinnast Stockholmi teel olnud reisilaeva Victoria I vööri radariantenni laevakere küljest lahti ning see kahjustas kahte vööriilluminaatorit. Laeva merekindlust ja navigeerimisvõimekust antud tormikahjustus ei mõjutanud. Samas osutus keeruliseks purunenud 6. teki konverentsiruumi illuminaatorite täiesti ilmastikukindel sulgemine ning kapten otsustas igasuguste riskide vältimiseks pöörduda tagasi Tallinnasse.