"Küsime ekspertidelt hinnangut videos nähtavale. Selle põhjal otsustame, kas praegusel juhul on olemas alus väärteomenetluse alustamiseks," ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Veterinaar- ja toiduamet pöördus eksperthinnangu saamiseks Eesti Maaülikooli ja Tallinna Loomaaia poole, lisaks tehti asjaolude täiendavaks selgitamiseks päring Tsirkuse Tuurile.

Delfi avaldas eile video hiljuti Narva jões südamerabandusse surnud tsirkuseeelevant Medist. Videost on näha, kuidas hooldaja tantsis elevandi seljas, kasutas teda vettehüppe platvormina ning üritas teadvusetut elevanti londist tirides kaldale tõmmata.

Tsirkusedirektor Lauri Viikna ütles Delfile, et kuna teda ennast ei olnud kohapeal, siis nägi ta seda, kuidas Alois Renz viis oma elevandi jalutama, alles videost.

"Arvan, et see on väga häiriv video. Kellegi suremise protsessi vaatamine ei ole meeldiv ja selle avaldamine meedias ei ole just tavapärane," ütles Viikna.

"Looma piinamisega siin kindlasti tegu ei olnud, sest nad mängisid vees," vastas Viikna küsimusele, kas vidos on näha looma piinamist. "Olen näinud samasuguseid mänge kodustatud elevantidega Indias."

"Alois Renz on elevandist 60 korda kergem," võrdles Viikna. "See on nii nagu sinu peal oleks kilone kassipoeg."