Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul on kaitsevaldkonna asjatundjatest ja arvamusliidritest koosneva nõukoja toetus veteranidepoliitikale väga oluline. „Valmivas veteranidepoliitikas on tähtis roll veteranide avaliku ühiskondliku toetuse ja tunnustuse kasvatamisel ning usun, et ka nõukoda annab sellesse oma väärika panuse,” ütles Reinsalu ministeeriumi teatel.

Lähiajal jätkab kaitseminister veteranidepoliitika tööversiooni tutvustamist poliitika peamistele sihtrühmadele – teenistuses vigastada saanud kaitseväelastele, välismissioonidel osalenud sõduritele ja nende lähedastele. Veteranidepoliitika peab valmima novembris ja pärast seda tutvustatakse seda laiemalt.

Valmiv poliitika käsitleb Eesti veteranidena nii rahuajal Eestis teenistusülesandeid täites vigastada saanud kaitseväelasi kui ka välismissioonidel osalenuid. Poliitika koondab ühte kohta kokku kõik veterane ja vigastada saanud kaitseväelasi puudutavad tegevused, pakub välja võimalused riigipoolse toe suurendamiseks ja lahendab seni ilmnenud kitsaskohad.

Kaitseministri nõukoja eesmärk on analüüsida erinevaid valdkondi Eesti kaitse- ja julgeolekupoliitikas, nõustada kaitseministrit ning seeläbi kaasata riigikaitse arendamisse erinevaid inimesi ja mõtteviise.

Nõukotta kuuluvad Leo Kunnas, Iivi Anna Masso, Leo Mõtus, Erik Reinhold, Aivar Riisalu, Hannes Toomsalu, Toomas Luman, Toomas Peek, Jaak Valge, Eerik-Niiles Kross, Toomas Hiio, Raivo Tamm, Tõnu Tannberg, Vello Väinsalu, Martin Hurt, Kaido Pihlakas ja Andres Anvelt.