Eile hommikul kell üheksa algas Vesti Dnjas töötajate koosolek, inimestega tuli rääkima lehte välja andva Vaba Ajakirjanduse MTÜ juht Elmar Sepp, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Teatavasti andis lehte enne välja Jüri Vilmsi Sihtasutus, kuid pärast kapo uurimise alla sattumist loodi nii Vesti Dnja kui ka Kesknädala väljaandmiseks uus keha. Et alustada puhta lehena, nagu sellist muudatust kommenteeritud on.

Sepp inimestele eile hommikul selgeid vastuseid anda ei suutnud ja lubanud nädala pärast uuesti rääkima tulla.

„Elmar ei öelnud meile mitte midagi konkreetset," nentisid töötajad. „Kui Keskerakonna juhid on otsustanud meie lehe kinni panna, siis võiksid nad seda meile ka öelda, mitte aga ainult palka lubada."

Pärast koosolekut käis eile keskpäeval Vesti Dnja toimetuses tõenäoliselt tavapärane töö.

Lasnamäe tööstuslinnakus asuvas toimetuses viibis kohal peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin, kes lasi lahkelt Päevalehel pildistada.

„Pildistage, aga me läheme muidu kõik suitsu tegema. Millest lugu räägib?" küsis Tšaplõgin.

Saades vastuseks, et palgaprobleemidest, muutub Tšaplõgin üllatavalt aktiivseks, käis läbi kõik kabinetid ja hõikas resoluutselt üle iga ukse: „Päevaleht on siin, ärge midagi palkade kohta rääkige, sellest räägib härra Sepp."

Töötajad ei räägigi palkadest, vaid toidavad Vesti Dnja toimetuse kassi Vestikut, et see fotograafile usinalt poseeriks.

Kastreeritud Vestik on erakordselt suure vööümbermõõduga kõuts, kes on kingituseks saadud Endel Siffilt.

Ka õhtul Päevalehega rääkides muutub Tšaplõgin palgaküsimust kuuldes tõrjuvaks. „Mul ei ole volitusi palkadest rääkida. Kõike sellega seonduvat küsige Elmar Sepalt. Mina kommenteerin ainult lehe sisu," ütles Tšaplõgin.

Elmar Sepp vabandas end nõupidamisega ja palus hiljem tagasi helistada. Pärast aga kõnele ei vastanud.

Töötajad on anonüümseks jäädes küll nõus palkadest rääkima.

„Märtsi palka pole keegi saanud. Kõigi eest ei saa ma rääkida, kuid osal on saamata ka veebruari töötasu. Ometi pole meil ju suured palgad, kuid maksmist ainult lubatakse," nentis Vesti Dnja töötaja. Ta lisas, et kummalisel kombel Kesknädala töötajatele palka makstakse.

Päevalehe andmetel kõiguvad Vesti Dnja palgad vahemikus 8000-12 000 krooni, ajalehes töötab 30 inimest. Lehe väljaandmiseks kulub ühe allika andmetel umbes 700 000 krooni kuus.

Leht siiski ilmub ning ka trükikojale on seni kõik arved makstud. Kuid töötajad nendivad, et teadmatuses on väga raske töötada. „Oleme nõus isegi palga saamisega ootama, kui meile vaid öeldaks, mis edasi saab."

 Peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgini kinnitusel leht areneb.

„Suuremas osas jääme tõesti poliitiliseks leheks ja olemegi opositsioonis praeguse valitsusega. Aga me ei ole mingisugune Keskerakonna leht. Meil on Ansipit palju rohkem kui Savisaart," väitis Tšaplõgin.

Kui omanik otsustab lehe sulgeda, oleks see Tšaplõginile ja kogu toimetusele suur löök. „Olin selle lehe sünni juures, mina mõtlesin selle välja."

Viimase EMOR-i uuringu järgi on Vesti Dnjal 35 000 lugejat, paar aastat tagasi ulatus lugejate arv Tšaplõgini sõnul üle 60 000.

Kui Päevaleht kirjutas märtsis, et Vesti Dnja võidakse sulgeda, eitas Sepp seda. „Ajalehte Vesti Dnja ei ole kavas sulgeda, samuti ei ole seda teemat arutatud ka ajalehe väljaandja Sihtasutus J. Vilmsi Sihtkapital nõukogu koosolekutel," teatas Sepp toona.