Jegorovi elukaaslane Veera pöördus riigikogu liikme Avo Üpruse poole, kes vangi tervisemured sel nädalal riigikogu ees ka justiitsministri ette viis, kirjutab SL Õhtuleht.

“Ta veritseb kogu aeg. Arstid ütlevad, on ta väga raske patsient, sest tal on mõlemad haigused koos, Crohni tõbi ja haavandiline koliit,” räägib Veera mehe tõbedest. Näiteks Lääne-Tallinna keskhaigla gastroenteroloog märgib raviloos: “Antud haigustega viibimine vanglas on ohtlik haige tervisele. Haige seisund vanglas võib kindlasti halveneda. Pole ju võimalik tagada dieeti, hügieeni ja haigele on see psüühiliselt raske olukord.”

Kunagise lennuõnnetuse järel diagnoositi Jegorovil lülisamba nimmelüli murd. Sellega kaasnes alajäsemete kerghalvatus, samuti põie-soole pidurdamatus.

Oktoobris pöördus Veera riigikogu liikme Avo Üpruse poole. Läinud nädala esmaspäeval küsis Üprus Jegorovi tervise kohta justiitsministrilt Rein Langilt. “V. Jegorovile on tagatud kõik vajaminevad hügieenivahendid alates tualettpaberist lõpetades igapäevaste duši all käimistega, arst on Jegorovile määranud eridieedi,” lubab Lang.

Mehe sõnul ei ole ta seda eridieeti veel näinud.

“Kõht valutab, sellega kaasnevad gaasid ehk eesti keeles peeretamine. Siin on mul 50 inimest ees ja taga ja kui minuga kaasneb pidev hais, on see ebameeldiv,” kirjeldab Jegorov. Ehkki Lang lubab iga päev duši all pesta, lisab Jegorov, et seda saab, kuid vaid külma veega. “Haiguse tõttu vajan ma iga päev sooja vett, aga seda antakse kolmapäeval, reedel ja pühapäeval. Aga kui ma end pühapäeva õhtul täis s****, kas käin s******* kolmapäevani?”

Tartu vangla asedirektor sotsiaalhoolekande alal Jürgen Rakaselg kinnitab, et ühegi vangi elu pole vanglas viibimise tõttu ohus. Siiski möönab ta, et justiitsministri lubatud ja arsti ette nähtud dieettoitu neil tõesti ette nähtud pole.