Kohaliku meedia väitel tegelesid Luik ja Bhat Venezuelas Ajurveeda meditsiiniäriga, mille mees oli üle võtnud oma isalt, kes suri 2010. Ajurveeda näol on tegu India traditsioonilise alternatiivmeditsiiniga, milles kasutatakse erinevaid ravimtaimede segusid, toitumisteraapiat, massaaži ja joogatehnikaid. Ajurveeda praktiseeriad usuvad doshadesse, mis on elu mõjutavad energiad.

Kumar Prasad Bhati isa, doktor Pallathadka Keshava Bhat oli Venezuelas väga tuntud teadlane, ravitseja, naturalist ja etnobotanist. India meediaorganisatsiooni DNA 2013. aasta intervjuus Kumariga rääkis mees, et tema isa Dr. Bhat aitas mitmeid Venezuela riigipeasid võitluses vähiga, nende hulgas ka president Hugo Chavezi ennast.

Venezuela valitsus andis doktorile isegi loa ja ressursid asutada Orinoco regioonis 900 aakrisele maalalale India naturaalmeditsiini keskus. Pärast mehe surma võttis valitsus territooriumi tagasi, kuid poeg Kumar jätkas siiski isa äri. Kumar asutas ka poe, kus ta hakkas müüma orgaaniliselt kasvatatud puu- ja juurvilju, riisi ja orgaanilise toiduga toidetud lehmade piima. Eesti päritolu Ericka Ares aitas meest oma äris.

Väljaande Mangalorean News teatel nähti naabrite ja sõprade sõnul paari viimati 19. juunil. Isegi pärast mitu päeva kadunud olemist ei arvanud nende äripartnerid ja tuttavad, et midagi oleks valesti, sest Luik ja Bhat käisid sageli reisidel.

Esialgsete andmete järgi üritas paar maha müüa oma kaubikut, et seejärel Eestisse emigreeruda. Nimetatud kaubikut pole siiani leitud. Venezuela uudisteorganisatsioon Apporrea sõnul olevat paar aga hoopis raporteerinud sõiduki vargusest. Detailid kadunud kaubiku ümber on siiani segased.

Välisministeeriumist kinnitati Delfile, et Eesti aukonsul Venezuelas Hr. Arne Roostna uurib asja.

Inimröövid ja mõrvad on kaootilises Venezuelas väga sagedased. Caracas on üks vägivaldsemaid linnu maailmas ning figureerib alati maailma ohtlikeimate linnade top 10 nimekirjades. Culture Cheat Sheet paneb oma mai kuus ilmunud esikümne tabelis Caracase 7. kohale, raporteerides, et 2014 toimus seal üle 24 000 mõrva.