Projekti rahastab Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti-Vene piiriülene koostöö programm. Projekti tulemusena käivitatakse Venemaal Eestis välja töötatud perearsti nõuandetelefoni analoog, teatas MTÜ Eesti Abikeskused.

Projekti eesmärk on suurendada meditsiinilise nõustamise kättesaadavust telefoni, interneti ja teiste vahendite abil, kasutades IKT lahendusi (algoritmil põhinev nõustamise tarkvara ja nõustamiskeskus) Eesti ja Venemaa piirialadel,“ ütles lepingule Eesti poolelt allkirja andnud MTÜ Eesti Abikeskused projektijuht Tanel Mätlik.

Mätliku sõnul töötati Eestis välja uued interneti ja teiste vahendite kaudu toimuva meditsiinilise nõustamise vormid, mis tuginevad meil juba kuus aastat toimiva perearsti nõuandetelefoni 1220 kogemusel. Vastavalt täna allkirjastatud lepingule töötatakse välja ja käivitatakse sarnane meditsiinilise konsulteerimise süsteem nüüd ka Venemaal.

Projekti partneriteks on Eesti poolelt lisaks Eesti Abikeskustele ka Kohtla-Järve linnavalitsus. Vene poolelt on partneriteks Peterburi Infotehnoloogia, Mehhaanika ja Optika Riiklik Ülikool, Peterburi meditsiinikeskus „Terve maailm“ ja Pihkva munitsipaalne kiirabijaam.

Projekti kogueelarve on 333 330 EUR, millest 10 protsenti katavad projekti osapooled oma vahenditest, 90 protsenti saadakse aga Euroopa Liidult. Mätliku sõnul on tegemist kui mitte suurima, siis ühe suurima Eesti ja Venemaa vahelise meditsiiniteenuse projektiga.

Projekt viiakse ellu ajavahemikus jaanuar 2012 – märts 2014.