"Me tahaksime näha Venemaad demokraatliku riigina, kellel on Eestiga soojad ja sõbralikud suhted. Seetõttu me kutsume inimesi igati toetama Venemaa kodanikuühiskonda, kes võitleb oma põhiseaduslike õiguste ja vabaduste eest, kuna Kreml jätkuvalt ignoreerib protestijate häält ning Putin lubab endale isegi avalikult solvata oma kaaskodanikke," sõnas
initsiatiivgrupi eestvedaja Marina Pimenova.

Meeleavalduse korraldajad kavatsevad Venemaa saatkonna välja vilistada, apelleerides sellega nende ametiisikute südametunnistusele, kes rikuvad Venemaa kodanike valimisõigusi.

Aktsioon Tallinnas toimub samaaegselt analoogse miitinguga Moskvas, kuhu kavatsevad tulla tuhandeid venemaalased, kes nõuavad oma võimudelt vabade valimiste korraldamist, opositsioonile surve avaldamise lõpetamist ja poliitvangide viivitamatut vabastamist.

"Vaatamata külmakraadidele kutsume kõiki inimesi, kellel pole ükskõik, Venemaa saatkonna juurde sel laupäeval lühikesele meeleavaldusele meie solidaarsuse avaldamiseks. Samuti ootame kõikidelt Eesti erakondadelt selget ja ühetähenduslikku hinnangut Venemaal toimuvale, selle riigi poolt omaks võetud rahvusvaheliste kohustuste kontekstis," lisas Pimenova.

Toetusgrupp "Vene demokraatide sõbrad" ühendab eraisikuid, kes on huvitatud Venemaal toimuvast ja taotlevad demokraatilisi muutusi selles riigis. Grupi aktivistid on varasemalt juba korduvalt piketeerinud Venemaa saatkonda Tallinnas, kogunud allkirju poliitvangide toetuseks ja korraldanud kampaaniaid Eesti elanike informeerimiseks olukorrast inimõigustega Venemaal.