Jakunin rõhutas rahvusvahelisel raudteefoorumil Delfile antud intevjuus, et ametlikke kohtumisi ta Eestis kavandanud ei ole ja viibib siin juunis vaid eraisikuna.

Jakunin sattus 2010. aasta lõpul Eestis skandaali, kui selgus, et Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Savisaar küsis õigeusukiriku jaoks Jakuninilt sularahas annetust.

Kaitsepolitsei avaldatud info järgi suudeti kahtlane rahastusskeem ära hoida, kuid Jakuninit haavas kapo tegevus sedavõrd, et tunamullusele Koidula piiripunkti avamisele keeldus Vene raudteede president tulemast.

Toona kutse esitanud Eesti Raudteele teatas Jakunin, et kuna Eesti esindajad on teda pidevalt solvanud, siis lükkab ta küllakutse tagasi.

Kuigi Jakuninile saadeti mullu ka kutse tulla Aleksius II büsti pidulikule avamisele, siis keeldus Venemaa raudtee juht ka sellest. Oma keeldumist ta aga ei põhjendanud.

Patriarh Kirill saabub tänavu kava järgi Eestisse 14. juuni ennelõunal ja osaleb jumalateenistusel Vene kirikus Toompeal. Seejärel asetab patriarh pärja Linda kuju juure ja kesklinna kalmistul asuva pronkssõduri monumendi juurde.

14. juuni õhtul annab Tallinna linnapea Edgar Savisaar Venemaa patriarhi auks raekojas vastuvõtu, seejärel suundub patriarh Kirill Ida-Virumaale Pühtitsa kloostrisse.

15. juuni hommikul viib patriarh Pühtitsa kloostris läbi liturgilise jumalateenistuse ja tutvub kloostriga. Sama päeva pärastlõunal on patriarh Narvas, kus tutvub uue kiriku ehitamisega ja käib Narva õigeusu peakirikus.

16. juunil on patriarh Kirill Tallinnas, kus osaleb Lasnamäel valminud vene õigeusu kiriku liturgial. Samal päeval kohtub patriarh ka Eesti Evangeelse Luterliku kiriku peapiiskopi Andres Põderiga.

Venemaa patriarh Kirill lahkub Eestist 16. juuni pärastlõunal.

Moskva ja kogu Venemaa patriarh pole varem Narvat kui lääne- ja idakiriku kokkupuutepunkti külastanud.

Jakunini intervjuud venekeelsele Delfile on võimalik lugeda lähipäevil!