Eile kell 11.55 sisenes ilma loata Eesti õhuruumi piirivalve Vasknarva kordoni lähistel Venemaa Föderatsiooni kopter MI-8, teatas kaitseväe peastaap.

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku Eestis ja edastas talle protestinoodi.

Kopter viibis Eesti õhuruumis alla ühe minuti. Õhusõiduki transponder oli välja lülitatud ning eelnevalt ei olnud esitatud lennuplaani. Samuti ei olnud kopteril piiririkkumise ajal raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Politsei- ja piirivalveamet fikseeris intsidendi nii visuaalsel vaatlusel kui tehniliste vahenditega. Juhtumi avastamisel kontrollis piirivalve täiendavalt nii Peipsi järve kui kallast, kuid midagi ebatavalist ei tuvastanud.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel pole Vene kopterid viimasel ajal Eesti piiri läheduses lennanud, seega pole õhupiiri rikkumist saanud toimuda, teatas Interfax.

Venemaa saatkonna teatel kutsuti saadik välisministeeriumisse, kus talle anti üle protestinoot. Eesti kaitseväe teatel rikkus Vene kopter Eesti õhupiiri ning viibis Eesti õhuruumis umbes minut aega. Vene ametivõimud kontrollivad seda infot ning seejärel anname Eesti poolele teada oma nägemuse sellest juhtumist, teatas Venemaa suursaatkond.