Täna süüdi mõistetutest halvas mõttes värvikaim tegelane on Pavel Romanov. Mehel on nüüd kokku neli erinevat kriminaalkaristust, lisaks on ta saanud karistada ka väärteo korras.

Olulisim 42-aastase kõrgharidusega Romanovi karistustest on kahtlemata süüdimõistmine kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises. Nimelt tegeles ta koos üheksa kaasosalisega 2014. aastal sigarettide salakaubaveoga Venemaalt Eestisse.

See ei olnud mitte lihtne suitsude üle piiri lohistamine. Sigarettide vedamise tarbeks oli loodud selge juhtimisstruktuuriga grupeering, mida koordineeris just Romanov. Kurjategijatel olid muuseas kasutada ka raadiosaatjad, öövaatlusseadmed, soojuskaamerad ja muu varustus. See varustuse nimekiri võib viidata, mismoodi osutus Romanov kasulikuks ka Vene eriteenistustele.

Lisaks oli grupeeringul ka piiriäärne maatükk, kus oma kuritegelikku äri toimetada. Ei saa kindlalt väita, kuid võib arvata, et tegu oli Oravere taluga, mis asub Võrumaal Meremäe vallas Ermakova külas.

Nimelt on Romanov olnud aastatel 2011 kuni 2013 osanik osaühingus Maharex, mis alates mõned kuud pärast seda, kui Romanov selle osanikuks sai, kolis oma aadressi Narvast Oravere tallu. Ermakova küla, kus talu asub, on vähem kui kahe kilomeetri kaugusel Eesti-Vene piirist. Grupeering suutis kohtuotsuse järgi teenida kuritegelikku tulu vähemalt 80 000 eurot.

Kuritegeliku ühenduse loomise eest mõistis kohus Romanovi viieks aastaks vangi, millest ta pidi kohe ära kandma aasta ja kümme kuud.

Juba varem oli meest karistatud esmalt 2011. aastal, mil kohus karistas teda kokkuleppemenetluse korras alimentide mittemaksmise eest. Kuna ta ei olnud maksnud 3000 krooni kuus oma alaealisele lapsele, sai Romanov karistuseks kuus kuud tingimisi vangistust.

Järgmise karistuse sai Romanov kohtult 2014. aasta augustis, mis ta tabati Meremäe vallas roolist alkoholijoobes. Romanov puhus alkomeetrist välja 1,07 promilli. Ka sel korral sõlmiti kokkulepe – mees sai 1120 euro suuruse rahalise karistuse.