Lennuk viibis Eesti õhuruumis alla ühe minuti. Lennuki transponder oli sisse lülitatud ning eelnevalt oli esitatud lennuplaan, mille kohaselt lennuk pidi lendama rahvusvahelises lennuruumis. Lennukil ei olnud piiririkkumise ajal raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega, teatas kaitseväe peastaap.

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaatkonna esindaja Eestis ja edastas talle protestinoodi.

Õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien kommenteeris ETV saates "Ringvaade", et tema hinnangul oli tegemist järjekordse piloodi veaga.

"Vaindloo saare nurk - väga tuttav koht, kus Eesti riigipiir ulatub 12 meremiili Vaindloo saarest eemale, seal jääb üsna kitsas koht, kus Soome ja Eesti riigipiiri vahelt läbi lennata. Aga kuna umbes 500 Vene Föderatsiooni sõjalennukit aastas suudab seda täpselt teha, siis see, et mõned üksikud ei suuda ja tulevad korraks Eesti õhuruumi, pole õigustus ja vabandus. Aga mingit sõjaohtu sellest ei ole. Kahjuks rutiinseks muutunud intsident jälle," rääkis ta.

Varem teatas Venemaa meedia ka, et NATO hävitajad saatsid Läänemere neutraalsete vete kohal Venemaa kaitseministri Sergei Šoigu lennukit, kui ta suundus inspekteerimisele Kaliningradi oblastisse.