„Ringkonnaprokuratuuri on Venemaa prokuratuurilt jõudnud õigusabipalve seoses Arctic Sea kriminaalmenetlusega 19.07.2010 ning see on täitmisel,“ tunnistas riigiprokurör Lavly Lepp Eesti Päevalehele.

Kuigi prokuratuur keeldub õigusabipalve sisu kommenteerimast, võib siiski oletada, et see puudutab Eesti ärimeest ja endist luurekoordinaatorit Eerik-Niiles Krossi, kelle kohta Venemaa on teatanud, et kahtlustab teda kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise tellimises.

Kross ütles, et ta on õigusabipalvest „Linna pealt“ kuulnud, kuid talle pole seda veel tutvustatud. „Seetõttu ma ei tea, mida see sisaldab, kuid ma küsin selle kindlasti järele,“ sõnas Kross, kes kinnitas, et kaaperdamissüüdistus on alusetu. Küll on Kross tunnistanud, et tunneb kaaperdamises süüdistatavat Dmitri Savinsit, sest üüris talle bürooruume.

Arctic Sea kaaperdaja Dmitri Savins, kes sai seitsmeaastase vanglakaristuse, süüdistas juunis Moskva kohtus tõendeid esitramata Eesti endist luurekooridnaatorit Krossi Arctic Sea kaaperdamise tellimises.