Seni on Eestis ja Lätis elavad alla 24-aastased halli passi omanikud saanud viisavabalt Venemaale minna, 10. augustil aga noort lätlast enam viisata Venemaale ei lubatud. Ehkki algul sellele otsusele ametlikku kinnitust ei antud, on Venemaa saatkond Lätis seda eile kinnitanud.

Vene saatkond teatas, et kodakondsuseta isikute sisenemine Vene Föderatsiooni määratletakse 2008. aasta 17. juunist pärit ukaasiga nr 977, kirjutab venekeelne Delfi.

Ukaas sätestab järgmist:

Kodakondsuseta isikud, kes olid Nõukogude Liidu kodanikud ja elavad Läti Vabariigi ja Eesti Vabariigi territooriumil saavad Vene Föderatsiooni siseneda Lätis või Eestis välja antud kodakondsuseta isiku passi alusel. Samuti saavad seda teha nimetatud isikute alaealised lapsed.

Õigus viisavabaks Vene Föderatsiooni sisenemiseks on mittekodanikel, kes on sündinud enne 6. veebruari 1992 (mil jõustus Venemaa kodakondsusseadus).

Neil Eesti ja Läti mittekodanikel, kes on sündinud pärast 6.veebruari 1992, on õigus viisavabalt riiki siseneda kuni 18-aastaseks saamiseni, kui üks nende vanematest oli nende sünnihetkel mittekodanik (ja sündinud enne 6. veebruari 1992).