„Valminud on strateegiline platvorm, hetkel on käimas tehnilised ettevalmistustööd,“ lausus Luts, „Avalikkuse ees esitletakse ETV+ programmi detailsemalt mai lõpus. Praegu võib vaid öelda, et uus kanal järgib tüüpilist avalik-õiguslikku formaati.“

Venekeelse telekanali loomisest on teatanud nii Leedu kui ka Läti rahvusringhäälingud. Läti rahvusringhäälingu kolmas, venekeelne telekanal peaks seniste plaanide järgi tegevust alustama 2016. aasta teisel poolel. Läti meediaeksperdid on juba avaldanud arvamust, et uus kanal ei suuda järgmise lähima viie aasta jooksul vene kanalitega konkureerida.

„ETV+ on kohalikul venekeelsel telemaastikul pildil kahe aasta pärast,“ kommenteeris Janek Luts, lisades Balti riikide koostöö kohta venekeelse teleprogrammi tootmisel, et hetkel eksisteerib see hea tahte tasemel kuni kolme riigi rahvusringhäälingute poolt ettevalmistatavad platvormid pole jõudnud konkreetsemasse etappi. „Lätlaste projekt on hetkel selgelt eestlaste omast ajaliselt taga, see tõttu on koostööst naabermaade vahel vara rääkida,“ lausus Luts, toonitades, et võimalike koostööpartnerite otsingutel on vaadatud ka mujale, muuhulgas töötatud ka Venemaa suunal.

Eesti Rahvusringhäälingu venekeelse telekanali loomisele andis valitsus rohelise tule möödunud aasta sügisel, üks hooaeg venekeelse programmi tootmist maksab umbes neli miljonit eurot. ETV+ peaks plaani kohaselt eetrisse minema 2015. aasta teisel poolel.