"Tallinna linnavalitsus ega Keskerakond meid kohtumisest Lužkoviga ei informeerinud," ütles Delfile Eesti välisministeeriumi ametnik. "Meid kutsus linnapeade kohtumisele hoopis Vene välisministeerium. See oli üllatav, aga positiivne samm."

Meie välisministeeriumi ametlik seisukoht toetab anonüümset allikat: "Tallinna linnavalitsus ei võtnud välisministeeriumiga ühendust seoses septembri keskpaigas Moskvas toimunud kohtumisega. Eesti saatkonna esindajad osalesid Moskva linnavalitsuse kutsel visiidi raames toimunud ametlikul kohtumisel."

Keskerakonna pressiesindaja Toomas Raag ütles esimese hooga, et Raepress tegi uudise Savisaare ja Lužkovi kohtumisest juba mitu päeva varem.

Aga miks ametlikult teatasid kohtumisest Eesti välisministeeriumile nende Vene kolleegid?

"Kohtusid kaks institutsiooni ja kokkuvõttes olid ju meie diplomaadid seal juures," vastas Raag täpsustavale küsimusele. Päringule, miks ikkagi venelased meie ministeeriumi kohtumisest teavitasid, selget vastust ei saa. Raag soovitas pöörduda Tallinna linnavalitsuse poole.

Tallinna linnadelegatsioon eesotsas Savisaare ja Keskerakonna juhtpoliitikute Mailis Repsi ning Ain Seppiku külastasid Moskvat paar nädalat tagasi. Lisaks Moskva linnajuhtide väisamisele kohtuti ka Vene riigiduuma juhi Boriss Grõzloviga.