Eesti delegatsioon informeeris Genfis rahvusvahelist kogukonda oma seisukohtadest tema aadressil väljendatud soovituste suhtes. Eesti delegatsioon kinnitas oma ülevaates pühendumist inimõiguste täielikule kaitsele nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil. Eesti lubas arvestada ka rahvusvaheliste, piirkondlike ning kohalike inimõigusorganisatsioonide soovitusi, vahendab BNS.

Vene välisministeerium märkis oma kodulehele panud teates, et muu hulgas lükkas Eesti tagasi neli Venemaa soovitust, mis puudutavad vähemuste diskrimineerimist ja kodakondsusetust, mis on "Eesti kõige teravamaid probleeme inimõiguste vallas koos natsionalismi ja fašismi mahitamise poliitikaga".

Venemaa kutsus Eestit ümber vaatama oma lähtekohti soovitustele ning rakendama kõiki hädavajalikke meetmeid rahvusvähemuste õiguste täiemahulise järgimise, kodakondsusetuse ületamise ja diskrimineerimise likvideerimise osas.

Neljapäeval Genfis arutatud ülevaade käsitleb laia inimõiguste valdkonda alates Eestis elavatest rahvusvähemustest ja haridusest, lõpetades seksuaalvähemuste ja puuetega inimeste õigustega.