Lukaševitš kutsus kõiki asjaolisi säilitama vaoshoitus, et mitte rikkuda pantvangistatud meremeeste rahumeelset vabastamist, vahendab BNS Interfaxi uudist.

Lukaševitš märkis, et Venemaa Nigeeria saatkond, Nigeeria ametivõimud ja laevafirma esindajad jätkavad "intensiivset tööd", vabastamaks kiiresti ja ohutult pantvangi võetud kuus Venemaa meremeest ja ühe Eesti kodanikust meremehe. Ta lisas, et sellest protsessis osalevad ka Eesti ning Luksemburgi ametkonnad.

15. oktoobril ründasid relvastatud kurjategijad Nigeri delta lähedal rannikuvetes laeva Bourbon Liberty 249 ja võtsid pantvangi seitse inimest - kuus Venemaalt pärit meremeest ja ning ühe Eesti kodakondsusega meremehe. Ükski meremeestest ei saanud röövi käigus vigastada. Laeva kurjategijad ei kaaperdanud. Üheksal alusel olnud meremehel õnnestus pantvangistajate käest pääseda.

Pariisis tegutseva firma Bourbon SA teatas oma avalduses, et ettevõte moodustas kohe pärast inimröövi kriisiüksuse, mis teeb endast kõik, et pantvangistatud meremehed võimalikult kiiresti vabastada.

Tegemist on piirkonnaga Nigeerias, mis on oluline naftatootmispiirkond. Laeva omanikfirma Bourbon SA teeb Nigeri deltas koostööd Prantsuse kütusefirmaga Total SA.

Röövitud meremehed töötavad laeval Bourbon Liberty 249, mis on puksiir- ja naftapuurtorni ankrutõstelaev. Luksemburgi lipu all sõitev Bourbon Liberty 249 on ehitatud 2011. aastal. Laev on 60 meetrit pikk ja 15 meetrit lai.