Uuringu "Vene turisti profiil" kohaselt külastas 2011. aastal Tallinna 321 000 vene turisti, mis moodustab 12 protsenti kõikidest Tallinna külastanud turistidest, kirjutas Rus Delfi.

Kõige enam oli venelastest turistide hulgas 25-44-aastaseid inimesi (66 protsenti neist naised), vähem aga pensionäre.

Esmakordselt Eestit külastanud vene turistide hulk langes 28 protsendilt 15 protsendile, kuid vene turistide koguhulk suurenes.

Pea kõik Tallinna külastanud idanaabrid külastasid vanalinna ning vaid iga neljas käis Pirital ja Kadriorus. Erinevalt teiste maade turistidest külastasid vene turistid peamiselt Tallinna.

Peamise tegevusena nimetati ostlemist, linnas jalutamist ning kohvikus einestamist. Kasvas nende hulk, kes külastasid siin olles ööklubi, spaad või ilusalongi. Venelased kulutasid keskmisest turistist 2-3 korda suurema summa - 272 eurot (keskmiselt 92 eurot).

2011. aastal olid vene turistid siinse teeninduse ja üldmulje osas kriitilisemad kui varasematel aastatel. "Ilmselt oli põhjus selles, et paljud tulevad mitmendat korda ning üllatusefekti enam ei ole. Pealegi on turistide hulgas järjest enam nõudlikke "valgekraedest" külalisi," ütles Tallinna turmismiosakonna turundusbüroo peaspetsialist Irina Svidlov.

Svidlovi sõnul hinnati keskmiselt madalamate hinnetega ööelu ja kultuurielu, restorane, ilma, rahvusvahelist transpordiühendust ning võimalust saada turistiinfot.

Enamik vene turiste ütleb, et tuleb arvatavasti uuesti Eestisse.