"Ma kinnitan teile, et pole mingeid agressiivseid plaane Balti riikide suhtes," lausus Korottšenko eile rahvusvahelise meediaklubi Impressum korraldatud üritusel, kus ta osales venekeelse Delfi teatel videosilla abil.

Tema sõnul pole Venemaal Balti riikide sõjalise okupeerimise plaane ning Venemaa ei tärista Eesti piiride lähedal relvadega. Kui mitte muul põhjusel, siis seetõttu, et Venemaa jaoks tuleb suurim sõjaline oht praegusel ajal lõunast seoses Afganistani sõjaga.

Mis puudutab Loode-Venemaal olevaid vägesid, siis kinnitas Korottšenko, et Venemaa ei arenda seal uusi väeosasid, lisaks vähenes vägede arvukus nendes üksustes, mis asuvad vahetult Balti riikide tähelepanutsoonis.

"See tähendab praktikas, et me langetame võimaliku sõjalise vastasseisu tõsidust, näitame, et Vene sõjaväe peamine eesmärk ja ülesanne on Venemaa kaitsmine," lausus Korottšenko. Tema sõnul tekitavad selle taustal Venemaal naeru Eesti poliitikute ja ajakirjanike pidevad alarmistlikud väljaütlemised.

Korottšenko rõhutas, et uut sõjatehnikat paigutatakse peamiselt Lõuna sõjaväeringkonda ning Vene sõjaväe ümberrelvastamine ei peaks Balti riike muretsema panema, kuigi ta tunnistas, et üht-teist tehakse ka Loode-Venemaal.

"Jah, me vahetame välja Balti laevastiku laevad nende auväärse ea tõttu uute fregattide ja hävitajate vastu, arendame õhutõrjet, võttes relvastusse õhutõrjekompleksi S-400. Seda aga selleks, et mitte laste vaenlase rakettidel jõuda Euroopani, kui need nii kaugele lendavad," lausus Korottšenko.

Korottšenko võttis kokku, et Venemaa on suur tuumajõud ja temaga tuleb tahes-tahtmata arvestada. Venemaa kasutab tuumarelva aga vaid ohule vastamiseks. Venemaa ei planeeri rünnakut naabrite vastu, kui need ei anna oma territooriumi Venemaa vastu suunatud rünnakute jaoks. "Loodan, et Eesti ei võta samme, mis ähvardaksid Venemaad. Ei usu, et ta otsib otsest konflikti Venemaaga," lausus Korottšenko.