Vene saatkonna teatel kohtus suursaadik Nikolai Uspenski omal algatusel 25. aprillil Eesti välisministeeriumi kantsleri Matti Maasikaga, et arutada ajakirjanduses ilmunud informatsiooni üle nagu osaleks Vene diplomaadid mingis õigusvastases tegevuses, mis ei vasta rahvusvahelistele normidele, teatas Vene saatkond Tallinnas.

Uspenski lükkas kategooriliselt tagasi kõik süüdistused, pidas kantsleri selgitusi ebapiisavateks ning teatas, et Vene pool ootab Eesti võimudelt kiiresti saatkonnatöötajate hea nime kaitseks meetmete vastu võtmist.

Vene saatkonna kinnitusel kohtuvad diplomaadid regulaarselt siinsete kaasmaalaste esindajatega, et kaitsta nende seaduslikke õigusi ja huve ning tegutsevad täielikult kooskõlas diplomaatilisi suhteid käsitleva Viini konventsiooniga.

Vene saatkond on hämmeldunud ja nördinud “katsete pärast riputada külge silte” ning “kategoorilisel toonil esitatud süüdistuste pärast, et Vene diplomaadid sekkuvad Eesti siseasjadesse, veeretades vastutuse riigis valitseva raske olukorra üle “Moskva käepikendusele”,” leiab saatkond.