"Mis puudutab süüdistusi - nad kõlavad mitte esimest korda - kriisi algusest saadik Venemaad süüdistatakse praktiliselt kõiges. Seejuures meile ei ole esitanud kunagi fakte. Olid sõnumid nagu on olemas pildistused kosmosest, mis näitavad Vene vägede liikumist. Selgus aga, et need kujutised olid võetud arvutimängudest. Viimased süüdistused on umbkaudselt saama iseloomuga. Sissetungi tõendavaid fakte esitatud ei ole," lausus Lavrov.

"Ma arvan, et Ukrainas toimuvaga seotud faktide varjamine on eelkõige USA ja mõnede Euroopa riikide hoiaku iseloomustav omadus: olgu see väited meie vägede liikumisest, Ameerika eriteenistuste otsene osalemine Ukraina sõjaväelaste koolituses jõuopearatsiooni läbiviimiseks, Malaysia "Boeng’i" katastroofi ja "maidani"("snaiprite episood") või 2. mai Odessa tragöödiate uurimine ja muud. Ei ole ühtki fakti, mis kinnitaks väidet Venemaa "sissetungi" kohta, et kaitseväelased Odessas "põletasid ise enda maha" või et snaiprid tegutsesid V.F.Janukovitsi, mitte V.F.Parubiya käsul. Kõik need süüdistused jääb õhku rippuma, vaatamata sellele, et igal sobival juhul me palume meie Ameerika ja tervikuna Lääne kolleege põhjendada neid süüdistusi ja esitada ammu lubatud fakte, s.h. Malaysia "Boeng’i" katastroofi kohta," lisas Lavrov.

30. augustil avaldatud intervjuus rääkis Levine USA president Barack Obama visiidist ja kritiseeris Venemaa tegevust Ukrainas. "See, mida Venemaa teeb, on oht maailmakorrale, oht regiooni stabiilsusele, selge oht Ukraina suveräänsusele. Seega on kõigil NATO liikmetel õigus selle pärast muretseda. Mitte selle pärast, et NATO territoorium oleks ohus, vaid selle pärast, et iga kord, kui mõni riik teist ründab, kujutab see ohtu rahvusvahelisele õigusele rajatud maailmale," rääkis Levine.