"Teatavaks on saanud, et Tallinnas peeti kinni Venemaa kodanik Aleksandr Kornilov - portaalide Baltia.eu ja Baltnews.ee toimetaja, Vene kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu liige Eestis," sedastas saatkond.

"Tema korterist viidi kaasa dokumente, kajastab elektrooniline meedia," teatas saatkond ja nentis, et esialgse info järgi kahtlustatakse Kornilovi maksukuritegudes.

"Venemaa saatkonna konsulaarametnik on valmis Korniloviga kohtuma ja vajadusel talle kui Venemaa kodanikule õiguslikku nõu andma," lisas saatkond.

Põhja prefektuur pidas esmaspäeval kinni 53-aastase Aleksandr Kornilovi, keda on seostatud Kremli propaganda edendamisega. Nüüd kahtlustatakse, et Kornilov sahkerdas Kremli raha enda taskusse.

Eesti julgeolekuasutustele juba ammusest tuttav Kornilov peeti kinni maksu- ja tolliameti esitatud kuriteoteate tõttu. Teda kahtlustatakse dokumentide võltsimises ja maksuametile valeandmete esitamises, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur vastuseks Eesti Päevalehe päringule.

Teadaolevalt tehti Kornilovi ja veel kolme kinnipeetud isiku juures ka läbiotsimised. Prokuratuur ei välista, et kinnipidamisi võib tulla veelgi.