Vastuseks Postimehes 25. oktoobril ilmunud artikli „Purjus Läti suursaadik tabati roolist vastassuunavööndis” väidetele Vene diplomaatide kohta, leiab saatkond oma avalduses, et tegemist on dokumenteerimata faktidega, mida ei saa mõista muud moodi kui järjekordse katsega diskrediteerida saatkonna ametnikke.

Probleemi on tekitanud järgnev Postimehes ilmunud lõik — “Kõige sagedamini on politseil tulnud Eestis tegelda purjuspäi korda rikkunud Venemaa diplomaatidega. Näiteks sõitis üks neist mõned aastad tagasi vanalinnast oma töölähetuse lõppu tähistanud peolt lahkudes purjuspäi Balti jaama juures autoga vastu puud.”

Vene saatkond mõistab ajakirjanike soovi avaldada „kuuma uudist”, kuid leiab, et artikli autorid peaksid olema ettevaatlikumad ja rohkem kontrollima nende poolt avaldatud infot, seisab saatkonna pressiteates.

„Kahjuks pole meie ajal keegi kaitstud liiklusõnnetusse sattumise eest. See ei tähenda a priori, et neli aastat tagasi vastu puud sõitnud Vene diplomaat oleks olnud purjus (taolist süüdistust ei esitatudki) ja veelgi enam, see ei tähenda, et kõigi Vene saatkonnatöötajate süüdistamine on lubatud,” seisab saatkonna avalduses.

Seoses sellega ootab Vene saatkond Postimehes ilmunud diplomaatide au ja väärikust halvustanud väidete ümber lükkamist.