Nad nimetasid neid ebainimlikeks ja avaldasid arvamust, et selle eest tuleb tal kindlasti aru anda, kirjutab regions.ru.

Poliitikud juhtisid tähelepanu sellele, et vastavalt rahvusvahelisele õigusele, võib Venemaa katkestada majanduslikud ja diplomaatilised suhted Eestiga. Venemaa seadusandjad on veendunud, et Eestis toimuv ei tohi jääda vaid Moskva ja Tallina vaheliseks probleemiks ja oma hinnangu peab andma Euroopa Liit.

Vene föderatsiooni- nõukogu väliskomitee aseesimees Vassili Lihatšov teatas, et Venemaal on täielik moraalne õigus võtta tarvitusele vastavad meetmed Eesti peaministri venevastaste lausungite ja tegevuse suhtes. Ta toonitas, et „rahvusvaheline õigus näeb taolise korralageduse puhul ette küllalt karmid meetmed”. Nii võib parlamentääri sõnul Venemaa lisaks vabanduste nõudmisele katkestada ka majanduslikud ja diplomaatilised suhted Eestiga.

Venemaa riigiduuma infopoliitika komitee esimehe asetäitja Aleksander Kravets ütles, et ”selliseid avaldusi võib öelda vaid kõlbelised orientiirid kaotanud inimene, aga kindlasti mitte poliitik”. Ta nimetas Ansipi väljaütlemisi „jõhkruseks ja künismiks, seejuures mitte ainult moraalseks, vaid ka poliitiliseks künismiks”. Tema arvates võib juba mõnda aega täheldada, kuidas „mops haugub elevandi peale” Kuid on asju, „mida elevant mopsile andestama ei pea. Kahjuks andestab Venemaa kõigile ega võta mingeid adekvaatseid meetmeid tarvitusele,” märkis Kravets kurbusega.

Kravets lisas veel, et tegemist on „fašismiga mineviku suhtes, aga kui see eksisteerib juba mineviku suhtes, võib oodata seda ka tänase osas”. Reaktsioon peab Kravetsi arvates olema väga karm. Ning selle peab algatama eelkõige mitte Venemaa, vaid Euroopa Liit.

Varem on Venemaa välisminister Sergei Lavrov hoiatanud, et nõukogude sõdurite jäänuste ümbermatmisel toob kaasa „tagajärjed mitte ainult vene-eesti suhetele, vaid kogu sõjajärgsele Euroopale”.