Ühe neiu sõnul oli üle poole ministri jutust imelik, et mitte öelda vale. “Meie arvamus ei langenud üldse sellega kokku. Me teame teistsugust ajalugu!” ütles neiu Eesti Päevalehele.

Õismäe vene lütseumi samaealised noored ministri kirja naljaks ei pidanud ning üks neist ütles, et sama juttu, mis puutub näiteks eestlaste massilisse represseerimisse, on ta kuulnud oma eestlasest isalt ja vanavanemailt.

Ehte humanitaargümnaasiumi ajalooõpetaja Natalija Gussakova hoidub enda sõnul tunnis ajaloole hinnanguid andmast. “Annan dokumente lugeda ja lasen neil endil otsustada ja nad nõustusid, et Eestis oli okupatsioon,” ütles Gussakova.

Sama kooli eesti keele õpetaja Ülle Murmann kuulis pärast läinudnädalasi sündmusi väiksemate laste suust, kuidas Venemaalt tuleb kohe 600 tanki ja eesti rahvas pühitakse maa pealt. “Mind solvas, kuidas nad eestlastest rääkisid — 16 aasta jooksul vene koolis ei ole ma midagi niisugust kuulnud.”

Kui esmaspäeval aga koolisööklas Vene lippu lehvitati, sai õpetaja noomimise peale teada, et kui on vene kool, siis peab olema ka Vene lipp ja kehtima Vene seadused.