Uues portaalis avaldatakse kirjalikke, foto- ja videomaterjale Eesti sümboolikast, venekeelseid artikleid Eesti ajaloo-tegelastest, huvitavaid ajaloolisi tekste ning Eesti presidentide ja teiste riigitegelaste parimaid patriootlikke kõnesid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Denissovi sõnul ongi projekti peamine eesmärk saada valmis ühtne internetileht, kus on üleval oluline informatsioon Eesti kohta, ning lisaks luua eeldused ühise patriootilise identiteedi tekkeks, teadvustades venekeelsele elanikkonnale kahe kogukonna ajaloolisi ja teisi ühiskonnasidemeid.

„See pole päris integratsioon, kuid proovime teha nii, et praegusel ja tulevasel põlvkonnal, kel on küll vähe informatsiooni, kuid soov rohkem teada saada, oleks ikka see võimalus," rääkis ta. „Kaasame ka ajaloolasi ja ajakirjanikke. Kasutame fotosid riigiarhiivist ja kavas on teha videointervjuusid ministrite ning huvitavate ja Eesti patriootliku kasvatuse poolest tähtsate inimestega."

Endise haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase nõuniku Toomas Liivamäe sõnul on MTÜ Tribune varasem projekt „Venelased Eesti Vabadussõjas" andnud ainult positiivseid kogemusi ja sellepärast toetab ministeerium loodavat portaali 13 110 euroga.

Ajaloolase David Vseviovi sõnul on tõlkida ja tutvustada väga hea: "Kui sellest saavad inimesed aru, et Eesti on koht, kus võetakse vastu demokraatlikke otsuseid, ja see on hea koht, kus elada, siis alles seejärel tekivad patriootlikud tunded. Keda kasvatatakse patrioodiks, neist ei kasva patrioodid."