Tallinna abilinnapea ja SA Tallinna Vene Muuseum nõukogu esimehe Mihhail Kõlvarti sõnul vaatab nõukogu laekunud sooviavaldused lähiajal üle ja tutvub seejärel kandidaatidega. “Loodetavasti juba tuleva nädala lõpuks langetab nõukogu ka lõpliku otsuse,“ ütles Kõlvart Raepressi teatel.

Sihtasutuse Tallinna Vene Muuseum nõukogu otsis avaliku konkursiga juhatuse liiget, kes tegeleks sihtasutuse operatiivse ja strateegilise juhtimisega ning kannaks ühtlasi vastutust sihtasutustele põhikirjaga pandud ülesannete täitmise eest.

„Tallinna linna jaoks on sihtasutuse tegevuse eesmärkide – uurida ja tutvustada vene kultuuri Eestis, luua tingimused kultuuriväärtuste taastamiseks, hoidmiseks, kogumiseks ja uurimiseks – elluviimine ja sellega kaasnev sisuline tegevus väga olulised,“ sõnas Kõlvart.

SA Tallinna Vene Muuseum on eraõiguslik juriidiline isik, kelle tegevuse põhieesmärgiks on uurida ja tutvustada Eesti vene kultuuri, luua tingimused kultuuriväärtuste taastamiseks, hoidmiseks, kogumiseks, uurimiseks ja säilitamiseks ning võimaldada neid vahendada üldsusele teaduslikel, hariduslikel ja meelelahutuslikel eesmärkidel, korraldada kultuuriüritusi oma majandustegevuse, investeeringute ja ettevõtluse kaasamise ning toetuste ja annetuste kaudu. Põhieesmärgi elluviimiseks on sihtasutuse ülesandeks koguda, säilitada, uurida, eksponeerida ja tutvustada Eesti vene kultuuriga seotud kultuuriväärtusi.