Tallinna abilinnapea ja SA Tallinna Vene Muuseum nõukogu esimehe Mihhail Kõlvarti sõnul on tegemist väga huvitava, ent samas väga vastutusrikka tööga. „Tallinna linna jaoks on sihtasutuse tegevuse eesmärkide – uurida ja tutvustada vene kultuuri Eestis, luua tingimused kultuuriväärtuste taastamiseks, hoidmiseks, kogumiseks ja uurimiseks – elluviimine ja sellega kaasnev sisuline tegevus väga olulised,“ märkis Kõlvart.

Sobilikul kandidaadil peab olema soovituslikult kultuurialane riiklikult tunnustatud kõrgharidus, eelnev juhtimiskogemus, projektikirjutamise ja - juhtimise oskus, teadmised museoloogia ja muuseumipoliitika valdkonnas ning soovitavalt ka vastav töökogemus, loomingulisus, hea väljendusoskus, esinemisjulgus, väga hea eesti ja vene keele oskus kõnes ja kirjas, hea arvuti kasutamise oskus, hea pingetaluvus ja vastutustunne.

SA Tallinna Vene Muuseumi nõukogu otsustas oma 10. oktoobri koosolekul lõpetada ennetähtaegselt Sergei Ivanoviga 3. detsembril 2010 sõlmitud ametileping ja kutsuda ta juhatuse liikme kohalt tagasi alates 10. oktoobrist k.a.

Ivanov ise väitis oktoobri alguses ERRi uudisteportaalile, et tema vallandamise põhjuseks oli mittekuulumine Keskerakonda.