Vaatluslend sooritati kolmapäeval rahvusvaheliselt sertifitseeritud lennukiga An-30B, mis on varustatud vertikaalse optilise panoraamfotokaameraga, edastas kaitseväe peastaap. Lennu ajal pildistatud film ilmutatakse Eesti esindaja juuresolekul Venemaal. Eesti saab filmist koopia, vahendab BNS.

Lennuki meeskonnas oli koos vaatlejatega 16 inimest ja lisaks seitse Eesti kaitseväelast, kes jälgisid vaatlejate tegevust ja marsruudist kinnipidamist. Kokku läbiti 800-kilomeetrine marsruut. Rahvusvaheliste nõuete kohaselt on lubatud 800 kilomeetrit.

Venemaa on sooritanud Eesti õhuruumis vaatluslende igal aastal alates 2005. aastast.

Avatud taeva leping (Open Skies Treaty) on üks osa OSCE riikide julgeoleku- ja usaldusmeetmetest. Lepingu eesmärgiks on avatuse, julgeoleku ja usalduse arendamine riikide vahel, selle kitsam eesmärk on informatsiooni kogumine sõjalistest jõududest ning sõjalisest tegevusest.Lepinguga on ühinenud 33 OSCE riiki, nende hulgas kõik NATO riigid.

Eesti ühines Avatud Taeva lepinguga 2005. aastal. Lepinguga ühinemisel võttis Eesti kohustuse vastu võtta kuni neli teiste lepinguosaliste riikide vaatluslendu oma territooriumi kohal aastas.